loading

Zubni implanti

Brzo, bezbolno i trajno rešenje za nedostatak zuba!

Imate problema sa žvakanjem hrane ili svakodnevnim govorom zbog nedostatka prirodnih zuba? Zubni implantati su idealno rešenje za vas! Njihovom brzom i bezbolnom ugradnjom zamenićemo prirodne zube koji vam nedostaju, vraćajući najlepši osmeh na vaše lice.

Šta su zubni implantati i zašto ih ugraditi?

Zubni implantati su posebno izrađeni vijci od titanijuma, koji se hirurškim putem ugrađuju u kost gornje i/ili donje vilice. Oni su trajno protetsko rešenje koje potpuno zamenjuje prirodne zube, estetski i funkcionalno.

Uz održavanje dobrog opšteg zdravlja i oralne higijene i redovne posete stomatologu, vaši implantati će trajati doživotno, a svoje probleme sa žvakanjem hrane i govorom rešićete jednom zauvek.

Ugradnja zubnih implantata jedan je od najsigurnijih postupaka u oralnoj hirurgiji, sa procentom uspešnosti od oko 99%. Zbog sve bržeg razvoja implantologije, ugradnja implantanata je bezbolan i siguran zahvat.

Što se tiče vrste, kod nas možete birati između tzv. standard i premium implantata, a koristimo brendove B&B i Nobel. O vrstama implantata zavisi i cena ugradnje. Obe vrste su jako biokompatibilne, što znači da vrlo lako srastaju sa viličnom kosti te se ponašaju kao vaš prirodni zub.

Za koga su zubni implantati najbolje rešenje?

Ugradnja zubnih implantata idealno je rešenje za vas ako imate više od 18 godina i tražite trajno rešenje za problem:
  • Nedostatka jednog ili više zuba
  • Potpune bezubosti
Nedostatak jednog, više ili svih zuba često uzrokuje probleme pri jelu i govoru, što ponekad vodi i do pada samopouzdanja. Ako se i vi susrećete sa sličnim problemima , ugradnja implantata trajno će ih rešiti.

Vrste zahvata s obzirom na stanje zuba

Zahvat u slučaju nedostatka jednog zuba

U slučaju nedostatka samo jednog zuba, ugradnja implantata ima prednost u odnosu na most zbog jednostavnosti zahvata. Iako je i mostom takođe moguće sanirati nedostatak zuba, implantacija je jednostavnija, jer ne treba brusiti susedne zube i time oni ostaju netaknuti.

Zahvat u slučaju nedostatka više zuba

Ako vam nedostaje više zuba, mogu se ugraditi implatanti koji služe kao nosači mosta sastavljenog od zubnih krunica, a ponekad i u kombinaciji sa prirodnim zubima.

Zahvat u slučaju potpune bezubosti

U slučaju potpune bezubosti, ugrađujemo 4-6 zubnih implantata koji služe kao nosači zubnih mostova.  U Stomatološkoj ordinaciji Čolić nudimo doživotnu garanciju na zubne implantate, a ugrađujemo ih prema najvišim standardima savremene dentalne medicine. Pružamo potpunu podršku pre, tokom i nakon zahvata.

Kako izgleda proces ugradnje implantata?

01
Gradation Image

Specijalisticki pregled

Prvo ćemo detaljno analizirati stanje vaših zuba i napraviti 3D snimak, koji nam omogućava vrlo precizno planiranje celog procesa. Kroz konsultacije s vama, oralni hirurg i specijalista protetike će zajedno odrediti plan i trajanje vaše terapije, a vi ćete unapred dobiti sve informacije o celom postupku.
02
Gradation Image

Zahvat ugradnje implantata

Pre početka zahvata dobićete lokalnu anesteziju i nećete osetiti nikakav bol. Zahvat ugradnje jednog implantata traje otprilike 15 minuta, a izvodi se tako da titanijumski vijak ugrađujemo u kost vilice. Odmah nakon zahvata dobićete antibiotik i analgetik, a moći ćete sasvim normalno da funkcionišete.
03
Gradation Image

Oporavak nakon zahvata

Nakon ugradnje zubnih implantata važno je nastaviti pravilno održavati redovnu oralnu higijenu. To uključuje redovno pranje zuba ujutro i uveče, korišćenje zubnog konca ili svile i tečnosti za ispiranje usne šupljine. Nakon zahvata preporučićemo vam posebne proizvode za postoperativnu negu i profesionalno održavanje oralne higijene, uz odlazak na redovne preglede.
04
Gradation Image

Izrada i ugradnja krunice

Ugrađenom zubnom implantatu treba neko vreme da sraste s kosti, što obično traje oko 3 meseca, zavisno o kompleksnosti i tipu zahvata kao i stanju kosti. Nakon srastanja ugradićemo zubnu krunicu, koju izrađujemo prema najvišem standardu kvaliteta i na koje nudimo višegodišnju garanciju.

Prednosti ugradnje zubnih implantata u Stomatološkoj ordinaciji Čolić

sr_RSSR
Pozovite