loading

Hollywood Smile

Hollywood Smile

Šta je Hollywood smile?

Hollywood smile je termin koji se koristi da bi se opisao idealan osmeh i tretman koji će do njega dovesti. To znači da pacijent dobija perfektno bele zube, savršenog oblika koji su pravilno raspoređeni u vilici.

Hollywood smile je totalni preobražaj osmeha tj. kompletna protetska rekonstrukcija obe vilice korišćenjem navlaka, faseta, a često i implanata. Podrazumeva izradu zubnih krunica na svim zubima, ili na svim vidljivim zubima, najčešće na 14 zuba gornje i 14 zuba donje vilice.

Kao deo Hollywood smile transformacije osmeha, tretman može uključivati fasete (vinire), krunice, izbeljivanje zuba i korekciju gingivalnog osmeha (tzv. Gummy Smile) cesti i implantate.

Za postizanje Hollywood smile efekta je neophodan individualan pristup i svaki pacijent dobija personalizovano rešenje u zavisnosti od stanja njegovih zuba.

Izrada cirkonskih krunica za sve zube uključuje nekoliko koraka.

Evo pregleda postupka:

1. Konsultacije i pregled:

Proces počinje konsultacijama na kojima stomatolog pregledava vaše zube, razgovara o vašim ciljevima i utvrđuje da li su cirkonske krunice prikladne za vaš slučaj.

2. Otisci:

Dentalni otisci vaših zuba uzimaju se pomoću kalupa ili tehnologije digitalnog skeniranja kako bi se stvorio tačan model vašeg zubnog niza.

3. Priprema zuba:

Stomatolog priprema vaše prirodne zube uklanjanjem tankog sloja cakline kako bi napravio mesta za cirkonske krunice.

4. Privremene krunice:

Privremene krunice se postavljaju na vaše pripremljene zube kako bi ih zaštitile dok se trajne krunice izrađuju.

5. Digitalni dizajn ili Wax-Up:

Koristeći otiske, zubni tehničar digitalno dizajnira cirkonske krunice ili izrađuje voštani model kako bi se osiguralo precizno pristajanje i estetski izgled. Pre konačne izrade, možete videti izgled, oblik i veličinu vaših budućih krunica.

6. Glodanje ili nanošenje slojeva cirkonija:

Blokovi cirkonijevog oksida melju se pomoću tehnologije računarski podržanog dizajna i proizvodnje (CAD/CAM) ili se cirkonij nanosi slojevito kako bi se izradile krunice, pružajući čvrstoću i izgled poput zuba.

7. Biranje boje:

Boja cirkonskih krunica usklađena je s vašim prirodnim zubima za besprekoran spoj, takođe boja može biti u skladu s vašim zahtevima.

8. Pečenje i glaziranje:

Glodane ili naslagane cirkonijeve krunice peku se u posebnoj peći kako bi se postigla željena tvrdoća, a nanosi se glazura za glatku i sjajnu završnicu.

9. Proba:

Stomatolog proverava pristajanje i izgled cirkonskih krunica tokom probe. Po potrebi se mogu izvršiti prilagođavanja.

10. Konačno postavljanje:

Nakon što ste zadovoljni prilagođavanjem i estetikom, cirkonske krunice trajno se lepe na vaše pripremljene zube.

11. Provjera nakon postavljanja:

Stomatolog osigurava pravilnu okluziju (zagriz) i vrši konačna podešavanja za udobnost i funkcionalnost.

Neophodno je pratiti uputstva za negu nakon postavljanja i dolaziti na redovne stomatološke preglede kako biste očuvali dugovečnost cirkonskih krunica na svim zubima. Specifični koraci mogu se malo razlikovati u zavisnosti od zubotehničke laboratorije i individualnih potreba pacijenta.

sr_RSSR
Pozovite