loading

All on 4/6

Nedostaje vam više zuba i želite taj problem da rešite jednom zauvek? All-on-4 / All-on-6 metoda je najbolje rešenje za vas!

Time ćete dobiti sjajne nove zube koje ćete ponosno pokazivati.

Šta je All-on-4 / All-on-6 metoda i šta se sa njom dobija?

Ako ste zbog zdravstvenih ili drugih razloga izgubili svoje prirodne zube, All-on-4 i All-on-6 idealno su rešenje za vas. Radi se o metodama ugradnje 4 ili 6 titanskih implantata kojima ćete u potpunosti nadomestiti zube u gornjoj, donjoj ili u obe vilice.

Uz dobru oralnu higijenu i redovne stomatološke kontrole, ovo bezbolno fiksno-protetsko rešenje traje doživotno. Njime ćete poboljšati strukturu celog lica, podići samopouzdanje i dobiti predivan novi osmeh koji zaslužujete.

Ova metoda je najučinkovitije i najčešće stomatološko rešenje za problem potpune bezubosti ili nedostatka više zuba. „All on four“ i „All on six“ u bukvalnom prevodu znače „sve na četiri“ i „sve na šest“, a označavaju ugradnju fiksnog zubnog mosta (sa svim zubima) na četiri ili šest implantata, u jednu ili obe vilice.

Ugrađeni zubni implantati funkcionišu kao svojevrsni nosači, a na njih se postavlja i trajno učvršćuje most, koji može biti od raznih vrsta materijala. Ovim zahvatom vratićemo svu funkcionalnost i potpuno prirodan izgled vaših zuba, ponovno vam omogućavajući normalno žvakanje i blistav osmeh.

Naš stomatolog će prvo ispitati gustinu i volumen vaše kosti kako bismo potvrdili jeste li kandidat za ovu metodu, a obično je potrebno napraviti i 3D CT snimak vilice u kojoj bi se zahvat radio.

Za koga je All-on-4 / All-on-6?

Ovaj zahvat preporučujemo pacijentima koje muče problemi kao što su:

  •  Potpuno bezuban čeljust
  •  Jako loše stanje zuba, gde je jedina opcija da se potpuno izvade i zamene 
  • Problemi sa zubnom protezom i navikavanjem na nju

U takvim, ozbiljnim slučajevima koji nisu samo estetske prirode, već utiču i na svakodnevne aktivnosti poput konzumacije hrane, bitno je posetiti oralnog stručnjaka koji će analizirati celu dentalnu situaciju, a zatim napraviti detaljan plan zahvata i terapije.

Kako izgleda proces All-on-4 / All-on-6 zahvata?

01
Gradation Image

Specijalistički pregled i dijagnostika

Prvo cemo analizirati vasu dentalnu situaciju i po potrebi uputiti vas na detaljan CT sken, odnosno snimanje zuba. Time ćemo utvrditi gustinu kostiju, što nam je bitno kako bismo odredili vrstu i opseg radova koje trebamo uraditi kako bismo potpuno rešili vaš problem sa zubima. Ukoliko ustanovimo da je kost dovoljno dobra idemo sa ugradnjom implantata.
02
Gradation Image

Privremena proteza

Dok traje proces zarastanja nećete biti bez zuba, nego ćete dobiti privremenu protezu izrađenu prema vašoj vilici. Neophodno je da se nosi dok se implantat potpuno ne sraste sa kosti. Proces zarastanja traje oko 3 meseca.
03
Gradation Image

Oporavak od zahvata

Nakon ovih zahvata, naš stomatolog će vam dati detaljne upute. Brzina oporavka varira od pacijenta do pacijenta, zato je bitno pridržavati se uputa kako bi mesto gde je ugrađen implantat što brže zaraslo. Savetovaćemo vas o pravilnoj oralnoj higijeni, uzimanju potrebnih lekova i ponašanju tokom narednih meseci kako biste se oporavili što pre.
04
Gradation Image

Proba i ugradnja finalnog rada

Nakon 3 do 6 meseci, kad je proces zarastanja implantata završen, započinjemo s izradom fiksnog protetskog rada. Oko 10 dana je potrebno za izradu finalnog rada. Kada je potpuno prilagodimo vašoj vilici završavamo njeno cementiranje, čime postavljamo čvrst temelj vašem prekrasnom novom osmehu.
sr_RSSR
Pozovite